Samenwerking tussen Opti-flor en Reakt

Redactie 07-07-2017
Opti-flor en Reakt ondertekenen samenwerkingsovereenkomst.
Foto: PR

Phalaenopsis kweker Opti-flor heeft haar samenwerking met Reakt vrijdag 7 juli bekrachtigd middels het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Het idee voor een vergaande samenwerking ontstond al zo'n twee jaar geleden. Een samenloop van omstandigheden creëerde de mogelijkheid om Reakt, specialist in maatschappelijke participatie en onderdeel van de Parnassia Groep, ruimte te bieden om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een volwaardige re-integratie werkplek aan te bieden.

Deze plek wordt hen geboden in de productiehal op de Opti-flor locatie Creations, waar de medewerkers diverse werkzaamheden uitvoeren, zoals het maken van product labels voor Opti-flor. Door de samenwerking van Reakt met Patijnenburg zullen ook de cliënten hiervan toegang krijgen tot de werkplekken bij Opti-flor.

"We hebben al enige ervaring door onze jarenlange samenwerking met de Haeghe Groep, op locatie Haegheflor, een voormalige sociale werkplaats. Door de aankoop van deze locatie heeft Opti-flor alle faciliteiten reeds in huis om deze werkplekken te kunnen bieden", aldus René Hendriks van Opti-flor.

"Door deze nieuwe samenwerking met Reakt kan onze maatschappelijke betrokkenheid als onderneming middenin de samenleving verder worden ingevuld."