Van den Berg verdedigt groene trui in Kontich

Redactie 10-07-2017

Vrijdag begon de 54ste St. Martinusprijs Kontich. Een vierdaagse etappewedstrijd voor junioren in België met veel internationale deelnemers. Ook Westland Wil Vooruit staat met Carlo van den Berg, Robin Kuijvenhoven, Frank Stijger en Sven Vijverberg aan start. De Westlandse equipe van Wilco Zuijderwijk verdedigt na drie dagen koers de groene puntentrui van van den Berg, die deze trui graag wil meenemen naar het Westland.

De 54ste St. Martinusprijs Kontich begon vrijdag met een ploegentijdrit. Hierin werden de Westlanders dertiende op 50 seconden van de winnende ploeg SOUTH EAST CYCLING TEAM. De tweede etappe op zaterdag over 126 kilometer tussen Antwerpen en Kontich werd prooi voor Carlo van den Berg. De sterke Lierenaar won in de straten van Kontich de sprint om de overwinning en pakte direct de groene puntentrui. "Hier kwam ik al 500 meter voor het eind op kop en wist dat dit te ver was om aan te gaan. Zo ging ik rustig de snelheid opbouwen en wachtte op de eerste die aanging. Toen ik deze in mijn ooghoek zag ben ik gelijk er vol voor gegaan en zo kwam niemand meer over mij!"

Zondag begon met een individuele tijdrit over 11,7 kilometer. De overwinning ging naar Loran Casseart. Van den Berg werd eerste Westlander. De man in de groene trui eindigde als zevende op 26 tellen van Casseart. Kuijvenhoven eindigde als 81e, Stijger 89e en Vijverberg 101e.

In de middag stond er een koers over 119 kilometer. Een kopgroep van veertien man wisten te ontsnappen, zonder een Westlander erin. Ondanks dat in de finale het gat kleiner werd wist het peloton de veertien niet meer te achterhalen. Toch wist van den Berg zijn groene trui te verdedigen door goede voorin in het peloton te finishen. Maandag staan weer twee ritten op het programma.

Bron wielerwestland.nl