Feestelijk jubileum Rode Kruis 'Gala aan zee'

Redactie 11-07-2017
Foto: Peter BusscherOrganisaties en ondernemers kunnen een plek aan de galatafels afnemen.

Het Rode Kruis, afdeling Den Haag verleent met ruim 300 vrijwilligers eerste hulp, noodhulp en bevordering van de zelfredzaamheid van de inwoners van Den Haag en het Westland. Vele vrijwilligers uit de regio staan klaar om te helpen gedurende het hele jaar bij bijvoorbeeld evenementen, met een bezoek bij mensen thuis of met een cursus EHBO. Op deze manier kunnen ze actief een steentje bijdragen.

Gala

Eén van de grootste evenementen ieder jaar van het Rode Kruis afdeling Den Haag is het benefietgala dat wederom gehouden wordt in het Kurhaus te Scheveningen. Dit jaar is een bijzondere editie van het gala. Niet alleen is het de 30e editie van het 'Gala aan Zee' en wordt het, feestelijk toepasselijk, op de 11e van de 11e gevierd, maar het gala vindt ook plaats vlakbij de net voor het seizoen geopende EHBO-strandpost waar EHBO-vrijwilligers hun opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Het belang van basiskennis bij ongelukken onder zoveel mogelijk inwoners verspreiden, blijft een speerpunt van het Rode Kruis en dat van harte ondersteund wordt door de Rode Kruis Galacommissie en galadeelnemers.

Extra sponsorgeld

Organisaties en ondernemers uit de regio, waaronder het Westland, dragen al 30 jaar hun steentje bij aan het werk van het Rode Kruis afdeling Den Haag door onder andere het afnemen van tafels. Daarnaast zal er tijdens het gala een open veiling, een loterij én een gesloten (stille) veiling plaatsvinden, waarmee extra sponsorgeld ingezameld wordt. De commissie is vol vertrouwen dat ook dit jaar wederom een onvergetelijk Rode Kruis Gala gerealiseerd zal worden. Met de geplande optredens, van onder andere Nederlandse singer-songwriter Waylon, zal dit vast en zeker lukken!

"Het Rode Kruis gala past heel goed bij het Westland. De organisatie staat midden in de samenleving, ondersteunt initiatieven en is bescheiden op de achtergrond, maar van wezenlijk belang. Een beetje zoals we in het Westland gewoon ons ding doen. Het is een prachtig gala waar we al enkele jaren mooie ondernemers ontvangen, maar er is altijd ruimte voor meer! Dus ik reken op onze ondernemers", aldus Desiree Curfs, galacommissie-lid die het Westland in haar hart heeft gesloten.

De opbrengst van het Haagse Rode Kruis ´Gala aan Zee' wordt ingezet om het werk van het Rode Kruis op lokaal niveau te kunnen voortzetten en inwoners van onder andere het Westland praktisch te ondersteunen waar nodig.

Voor meer informatie: www.haagserodekruisgala.nl