Ruim € 730.000,- voor Giro di Kika

Redactie 13-07-2017
Foto: PRBlijdschap aan de finish.

Vier Westlanders hebben meegedaan aan de Giro di KiKa, een toertocht van zes dagen met 16.000 hoogtemeters in de Italiaanse Dolomieten. Onder de naam Westland voor Giro di KiKa hebben Ronnie Ronaldo, Barry Scholtes, Dennis Hofstede en Paul Permentier meegedaan aan het evenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Op medisch advies moest Dirk Vrolijk helaas afzeggen. Axel Scholtes en Dick Wijsman vormden het begeleidingsteam. De totale actie heeft een bedrag van € 730.638,43 opgeleverd, dat op de slotdag aan KiKa is overhandigd. "Daar kan je alleen maar heel erg stil van worden", zegt Barry Scholtes. "Met dit geld gaat weer een grote stap gezet worden in de strijd tegen kinderkanker."

Het was een onvergetelijke week in Italië. De organisatie was helaas wel genoodzaakt om te besluiten dat er twee dagen niet gestart kon worden in verband met de slechte weersomstandigheden. "Wat een week, herinneringen, mooie momenten en mooie mensen ontmoet. Een week met een lach en een traan", vertelt Scholtes. "Af en toe werd je met je neus keihard op de feiten gedrukt dat het geld wat we inzamelen gewoon keihard nodig is. We zijn onze sponsors ontzettend dankbaar en trots op alle deelnemers en de organisatie."

Volgend jaar wordt Giro di Kika verreden van 24 tot en met 29 juni 2018, dit keer in Toscane en Umbrië. "Westland voor Giro di KiKa is daar weer bij!", belooft Scholtes. Kijk op www.westlandvoorgirodikika.nl en hun Facebookpagina voor meer informatie.