Westland Wil Vooruit succesvol op NK Mountainbike

Redactie 17-07-2017
Foto: PRFleur van der Peet werd derde.

Op NK Mountainbike in Landgraaf afgelopen weekend hebben de renners van Westland Wil Vooruit goed gepresteerd. Bij de Nieuwelingen, Junioren en Elite/Beloften wisten 4 van de 7 renners een top 10 notering te behalen.

De Nieuwelingen gingen zaterdag 15 juli van start. Quinten Buijs startte als 1e jaars Nieuweling vanaf de 31e plaats en wist na vele inhaalmanoeuvres knap als 8e te finishen. Zijn teamgenoten Jelle van Leeuwen en Goof Poelman kwamen respectievelijk als 37e en 46e over de streep.

Zondag was het de beurt aan de Junioren. Lars van den Berghen wist hier een mooie 9e plaats te halen. Vervolgens gingen de eerstejaars Nieuwelingen meisjes van start. Fleur van der Peet had als meervoudig kampioene een mooie podiumambitie. Ze moest echter Puck Pieterse voor laten gaan. Fleur werd derde. Danielle Sluijter werd bij de vrouwen 23e.

Belofte Perry van den Bos was gebrand op het podium dit weekend. Gaandeweg de wedstrijd merkte hij, dat hij niet de benen had om een podiumplaats te behalen. Hij werd 4e en viel daarmee net buiten het podium.

De jeugd van Westland Wil Vooruit rijdt het NK op zaterdag 30 september.