Donatie voor Rechtswinkel Westland

Redactie 29-07-2017
Foto: PRIrene Borgdorff (Fonds Westland) overhandigt de cheque aan Ben Vreugdenhil en Manon Zwinkels (Rechtswinkel Westland).

Rechtswinkel Westland heeft van Fonds Westland en Loswal 'De Bonnen' een donatie gekregen. Met deze donatie gaat de rechtswinkel een cursus gesprekstechnieken aanbieden aan haar vrijwilligers. Het doel van de cursus is om de vaardigheden en kennis van de vrijwilligers op de niet-juridische vlakken te vergroten.

Ben Vreugdenhil en Manon Zwinkels namen de cheque in ontvangst: "Onze vrijwillige studenten krijgen in de collegebanken les in de theorie van het recht. Hierbij wordt aan vaardigheden zoals gesprekstechnieken veelal weinig aandacht besteed. Toch adviseren onze vrijwilligers geregeld in zaken waarbij de emoties hoog kunnen oplopen. We hopen dat onze vrijwilligers na het volgen van deze cursus beter om kunnen gaan met dergelijke moeilijke gesprekken."

Mr. I.R. Borgdorff overhandigde namens Fonds Westland de cheque: "De donatie-aanvraag van Rechtswinkel Westland past heel goed bij onze doelstellingen. Zowel educatie als vrijwilligerswerk zijn enkele van de speerpunten van Fonds Westland. We zien dat de rechtswinkel binnen zeer korte tijd een breed draagvlak heeft weten te creëren in de Westlandse samenleving en willen daar graag een steentje aan bijdragen."


Ander nieuws
Deel dit artikel