Wiegman haalt Europese titel binnen

Redactie 06-08-2017

Het Nederlands dameselftal is Europees Kampioen voetbal. In een spectaculaire finale won de ploeg van Sarina Wiegman met 4-2 van Denemarken. De Monsterse Wiegman begon pas in januari van dit jaar als bondscoach van het Nederlands elftal en wist haar ploeg op de juiste manier naar de overwinning te leiden.

"Wíj zijn kampioen, wij hebben het als team gedaan", reageerde de bondscoach op complimenten aan haar adres direct na de wedstrijd voor de NOS-camera. Ze benadrukte de samenwerking met het team en de staf. "Maar dan moet je wel de wedstrijden winnen en dat deden we. We zijn gewoon kampioen!"
De Oranje leeuwinnen kwamen al in het begin van de wedstrijd op 0-1 achterstand, maar dankzij Miedema en Martens kwam Nederland nog in de eerste helft op 2-1 voorsprong. Denemarken reageerde snel met de gelijkmaker. In de tweede helft was de opdracht aan Oranje om de winnende goals te maken. Die kwamen er van Spitse en opnieuw Miedema.

Van den Berg
In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg de Naaldwijkse Mandy van den Berg nog even speeltijd in de finale. Van den Berg, die lange tijd aanvoerder van het team was, mocht bij de huldiging samen met vervangend aanvoerder Sharida Spitse de beker in ontvangst nemen. In het feestgedruis op het veld droeg de Naaldwijkse trots een Westlandse vlag om haar schouders.


Dit kan u ook interesseren