Toch officiële huldiging Oranjevrouwen

Redactie 10-08-2017
Foto: PRMandy van den Berg.

Er komt toch een officiële huldiging van de Westlandse Oranje voetbalvrouwen in Westland, Mandy van den Berg en Sarina Wiegman. Een datum moet nog worden bepaald. Binnen de gemeente wordt gedacht aan een huldiging op het Wilhelminaplein tijdens de Naaldwijkse feestweek van volgende week.

Volgens een gemeentewoordvoerder is inmiddels gebeld met de zaakwaarnemer van speelster Mandy van den Berg, van oorsprong uit Naaldwijk. Zij heeft aangegeven naar de huldiging te komen. Met bondscoach Wiegman uit Monster wordt nog contact gezocht. Zij is op vakantie. De gemeente verwacht spoedig antwoord te krijgen.

Onbegrijpelijk

GemeenteBelang Westland (GBW), LPF Westland en Westland Verstandig (WV) hadden de koppen al bij elkaar gestoken om alsnog een huldiging voor de Westlandse voetbalvrouwen te bewerkstelligen. De drie fracties vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente aanvankelijk niet van plan was een officieel eerbetoon neer te zetten voor de sportvrouwen. "Winnaars moeten gehuldigd worden, zeker wanneer je een heel land op zijn kop weet te krijgen met fantastische speelresultaten,'' stellen de fracties in een gezamenlijk uitgegeven bericht.

Omdat de gemeente eerst geen officiële huldiging op touw zou zetten, kwamen de drie lokale partijen met het initiatief de sporters te eren. Reacties van inwoners en bedrijven die spontaan hun hulp aanboden stroomden binnen. Ook de organisatoren van de feestweken in De Lier en Naaldwijk gaven aan een deel van de programmering te willen aanpassen om de huldiging van de twee toppers mogelijk te maken, schrijven de fracties.

Politiek

Nu is de gemeente 'totaal in tegenspraak met de eerste formele verklaring van de gemeente Westland' zoals de drie het omschrijven, aan de slag met de voorbereidingen van de huldiging. WV, LPF en GBW zijn wel positief om het gegeven dat de gemeente werkt aan een huldiging: "De initiatiefnemers gaat het erom dat het een huldiging is van de Westlandse samenleving.''

De drie komen later in de politiek nog wel terug op het onderwerp, hebben zij aangegeven.


Dit kan u ook interesseren
Ander nieuws
Deel dit artikel
Tags