Groots feest voor Mandy van den Berg

Redactie 17-08-2017
Foto: Sandra VlielanderMandy van den Berg feest met haar ouders, burgemeester Van der Tak, Rob Veenman en mascotte Dutchie.

Met een groots feest op het Wilhelminaplein is voetbalster Mandy van den Berg gehuldigd voor haar winst op het EK voetbal van afgelopen weken. De Naaldwijkse is al jaren aanvoerster van het Nederlands Elftal en nu de Oranjeleeuwinnen de Europese titel hebben behaald, was dat wel een huldiging waard vond de gemeente. Onthaald door de jonge meiden van VV Naaldwijk, VV Maasdijk en VV Lyra beklom Van den Berg op het podium om het gejuich van het publiek in ontvangst te nemen. Om haar nek hing uiteraard de gouden medaille. "De huldiging in Utrecht was fantastisch en onvergetelijk, maar er is maar één plek waar ik altijd thuiskom en dat is Westland", sprak de voetbalster. "Ik heb genoten van een fantastische zomer en ik heb genotende support van het Westland."

Burgemeester Sjaak van der Tak sprak Mandy van den Berg met lovende woorden toe. Hij vertelde dat hij bij de halve finale aanwezig was. "Je moest als aanvoerster je plek in het veld af staan, maar op dat moment heb je laten zien een echte Westlandse te zijn. Vanaf de zijlijn wist je nog steeds het team aan te voeren." 

Vervolgens waren er twee muzikale verrassingen voor de Naaldwijkse geregeld. De Poeldijkse zanger Koos Janssen zong toepasselijk 'jij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht' en DJ Bombastic liet het hele plein meefeesten. Presentator Rob Veenman benadrukte dat Van den Berg al 90 keer in het Oranje shirt speelde en suggereerde dat ze wel eens sportvrouw van het jaar zou kunnen worden. 

"Dit was fantastisch", reageerde Mandy van den Berg tot slot. "Dit blijft me bij en Westland blijft altijd in mijn hart. Jullie zijn fantastisch." Vervolgens nam ze nog even de tijd om handtekeningen te zetten en met haar fans een selfie te maken. 

Zaterdag 19 augustus volgt om 16.00 uur op het Wilhelminaplein nog de huldiging van de Oranje bondscoach Sarina Wiegman, die in Monster woont.Fotoalbum

Dit kan u ook interesseren