Borussia Dortmund wint Boal International U14 Tournament

Redactie 21-08-2017
Foto: Gerard VellekoopHet team van Borussia Dortmund viert de overwinning.

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus vond op het Juliana Sportpark de 4e editie van het BOAL International U14 Tournament voor spelertjes onder 14 jaar plaats. FC 's-Gravenzande was er weer in geslaagd om een aansprekend deelnemersveld uit zeven landen samen te stellen, wat leidde tot een toernooi dat van begin tot eind boeiend was.

Ook de Nederlandse top drie was aanwezig op het toernooi. Ajax en Feyenoord presteerden teleurstellend met respectievelijk de 7e en 12e plaats in de eindrangschikking. PSV haalde daarentegen de finale. FC 's-Gravenzande zelf, deelnemend met een een jaar ouder team dan de BVO's, presteerde juist boven verwachting. Na de troosteloze laatste plaats vorig jaar, werd nu beslag gelegd op de 5e plaats. Er was nog meer 's-Gravenzands succes te bejubelen, want Tim Otto werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Julian Brandes van Ajax was volgens de beoordelaars de beste speler.

Het toernooi kende net als vorig jaar een Duitse winnaar. Toen nam Bayer Leverkusen (dat nu als 10e eindigde) de bokaal mee naar huis, door winst in de finale op Borussia Dortmund. Nu was het datzelfde Borussia dat aan het eind van de dag de bokaal met de grote oren in ontvangst mocht nemen uit handen van managing director Frank Boers van hoofdsponsor BOAL Systems. In de finale lieten de zwart-gelen weinig heel van PSV, dat met 4-0 het bos werd ingestuurd. De top drie werd gecompleteerd door Chelsea, dat in de wedstrijd om de 3e en 4e plaats nipt te sterk was voor Club Brugge. De fair play trofee ging naar het Japanse Consadole Sapporo dat met een 15e plaats net geen laatste werd in de eindrangschikking.

Voor alle resultaten: boal-toernooi.fcsgravenzande.nl.


Ander nieuws
Deel dit artikel