Zwemmen: Pascal Nuijten doorbreekt grens

Redactie 25-09-2017
Foto: PRVan links naar rechts: Michael Boekestijn, Niels Dijkshoorn, Pascal Nuijten en Armand Heyder.

Pascal Nuijten bleek in topvorm te zijn tijdens het eerste deel van de Regio Competitie voor ZV Westland in Papendrecht. Nuijten sprintte zich naar het goud in 58.83 op de 100m vlinderslag bij de heren en doorbrak daarbij de moeilijke 59 sec grens. Ook op de 50m vrije slag was hij de sterkste in het deelnemersveld en won Nuijten met ruim een halve seconde in 24.54. De 15-jarige Niels Dijkshoorn behaalde een zilveren medaille op de 50m vrije slag in de leeftijdsklasse 16-17 jaar in een nieuwe snelle PR van 26.67.

De estafetteploegen maakten de strijd zeer spannend. Bij de jongens 4x50m wisselslag tikte ZV Westland als eerste aan met Niels Dijkshoorn, Luuk van Holstein, Mees Blankert en Liam Schoon met een mooie voorsprong. Maar bij de heren was het een nek aan nek race met zwemvereniging De Geul. Uiteindelijk kwamen Michael Boekestijn, Niels Dijkshoorn, Armand Heyder en Pascal Nuijten 11 honderdste van een seconde tekort voor de eerste plaats.

Zwemvereniging Westland is afgelopen jaar gepromoveerd van de C naar de B-klasse. Dat de concurrentie fors sterker is dan vorig jaar bleek uit het minimale aantal medailles. De Westlandse wedstrijdploeg ging slechts met drie medailles huiswaarts.