Kruising Opstalweg korter dicht

Redactie 25-09-2017
Foto: []

Over de werkzaamheden aan de Galgeweg en het kruispunt met de Opstalweg gaan niet vijf weken, maar zeven dagen duren; van woensdag 22 november tot en met woensdag 29 november. Het gaat om het gedeelte tussen de Galgebrug en Galgeweg 8. Een consequentie van de aanpassing van de planning is wel dat de 's-Gravenzandseweg vanaf 26 september tot 1 december is afgesloten van de N467. Dat is een resultaat van spoedoverleg tussen de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland. Dat overleg werd gehouden nadat een bewonersbrief van de provincie op 20 september over de nieuwe afsluiting veel onrust veroorzaakte. LPF Westland, VVD Westland en GemeenteBelang Westland vonden de situatie 'onacceptabel' en wethouder Bram Meijer trok aan de bel bij de provincie.

Wel gaat het werk aan de Galgebrug in de Galgeweg vier weken langer duren. Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden tot eind oktober duren, maar de vondst in de zomer van granaten uit de Tweede Wereldoorlog en het verleggen van gas- en stroomleidingen zorgt voor vertraging. De werkzaamheden zijn pas 1 december klaar.

De provincie Zuid-Holland biedt haar excuses aan voor de gebrekkige communicatie in de afgelopen periode. "De provincie betreurt het dat onvrede en onduidelijkheid is ontstaan over de werkzaamheden. We bieden dan ook onze excuses aan voor de gebrekkige communicatie. In het vervolg van de werkzaamheden aan de N467 zullen provincie en aannemer in nauw contact staan met de omgeving. De omwonenden worden apart geïnformeerd", aldus de provincie in een persbericht.