Glenn de Blois hoopt op Olympische Spelen 2018

Redactie 28-09-2017
Foto: []

De Lierse snowboarder Glenn de Blois is momenteel volop in training. Zijn winterseizoen is dit jaar vroeg begonnen, sinds half augustus is hij al volop in de sneeuw actief aan de andere kant van de wereld. Dat heeft alles te maken met zijn grenzeloze ambitie: deelname aan de Olympische spelen februari 2018 in Pyeong Chang.

"Ik ben sterker geworden door mijn fitnessprogramma via de trainer van de NSKIV en TIM Fysiotherapie. Dankzij deze steun en dit vertrouwen kan ik mij volop focussen op de laatste maanden voor de Spelen. Daar ben ik iedereen zeer dankbaar voor", aldus De Blois.

Door de giften die de laatste maand binnen zijn gekomen van nieuwe donateurs, kon De Blois op de valreep naar Argentiniƫ kon afreizen. Daar heeft de snowboarder een goed visitekaartje met mooie resultaten achter kunnen laten.

De Blois: "Vanaf de zomer heb ik voluit getraind bij TIM Fysio in De Lier. De laatste twee weken van september ben ik fulltime op Papendal. 1 oktober vertrek ik weer naar mijn vaste verblijfplaats Aschau in Oostenrijk."

Helaas was er geen plekje meer voor De Blois in het Duitse team. Sinds augustus heeft de Lierenaar zich aangesloten bij een Canadesch boardercrossteam, waar hij enthousiast over is: "Mijn nieuwe trainer heet Rob Fagan, een bekende boardercrosser met Olympische ervaring. Met dit team ga ik ook trainen in Europa. In december staan er 3 Wereld Cups op het programma in Valthorens, Montafon, Cervinia. 22 januari weet ik definitief of ik deel kan nemen aan de Olympische Spelen 2018.