BIZ Leehove en Renewi gaan voor duurzaam Westland

Redactie 05-10-2017
Foto: []Voorzitter van de BIZ Leehove Wim Smit (r.) en Manager Verkoop bij Renewi Leo Schipper tekenen de overeenkomst.

Wim Smit, voorzitter van de BIZ Leehove en Leo Schipper, Manager Verkoop van Renewi, voorheen Van Vliet Contrans, hebben de samenwerking tussen beide partijen opnieuw bekrachtigd in een overeenkomst. Het betreft een continuering van de samenwerking, die tijdens de vorige BIZ-periode is aangegaan.

Voor de BIZ Leehove is een collectieve afvalinzameling één van de elementen die in het ambitieplan van de BIZ Leehove is opgenomen. Het doel van de samenwerking is om op duurzame wijze om te gaan met het bedrijventerrein en het daarmee mede aantrekkelijk maken van vestiging op Leehove.

De collectieve aanpak scheelt veel verkeersbewegingen op Leehove en dus minder brandstof wat ook minder CO2 uitstoot met zich meebrengt. Een ander voordeel is dat alle afvalstromen die vrijkomen voor meer dan 97% worden gerecycled. Op een zo'n efficiënt mogelijke wijze omgaan met afvalstromen draagt bij aan een duurzame toekomst. Door de samenwerking van deze partijen wordt winst behaald. Niet alleen door de beperking van het aantal kilometers, maar ook in euro's is deze collectieve aanpak een winst voor de ondernemers. Renewi maakt samen met de individuele ondernemers een zo optimaal mogelijk afvalplan waar duurzaamheid en kostenreductie de uitgangspunten zijn.

De samenwerking is aangegaan voor de gehele BIZ-periode.