Raadslid Leo Geubbels overleden

Redactie 16-10-2017
Foto: PRLeo Geubbels.

Gemeenteraadslid Leo Geubbels uit Honselersdijk is zondagochtend 15 oktober overleden. De 62-jarige Geubbels was al langere tijd ziek, maar slechts weinigen wisten hoe ernstig de situatie. Hij nam zitting in de Westlandse gemeenteraad voor de fractie Westland Verstandig. Geubbels was sinds 2002 actief in de Westandse politiek. Hij was zeven jaar lid van de fractie van GemeenteBelang Westland, maar stapte in 2011 samen met Lierenaar Leo Boekestijn op. Samen vormden zij Lokaal en Onafhankelijk 2.0, ofwel LEO 2.0. In februari van 2013 gingen de Leo's samen met Westland Verstandig.

Fractievoorzitter Duijsens schrijft in een persbericht: "Grote bewondering hebben we hoe hij met zijn ziekte wist om te gaan. Leo is tot voor enkele dagen zeer intens betrokken gebleven bij Westland Verstandig, waarbij het belang van de Westlandse burger altijd voorop stond. Zijn typische gedrevenheid en enthousiasme en zijn zeer innemende persoonlijkheid zullen we gaan missen. Wij zijn blij dat we zo een kanjer hebben mogen kennen. Wij wensen Nicole en de kinderen veel sterkte toe met dit verlies."

Na zijn dood werd bekend dat Leo Geubbels op het punt stond een Koninklijke onderscheiding te ontvangen. Het besluit om de Honselersdijker te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd op donderdag 12 oktober genomen. Gemeente Westland heeft de oorkonde en de bijbehorende versierselen overhandigd aan zijn familie.