Lucas Vos weg bij Royal FloraHolland

Redactie 20-10-2017
Foto: Erik van der Burgt / VerbeeldLucas Vos (l.) en Steven van Schilfgaarde van Royal FloraHolland.

Lucas Vos kiest ervoor zijn functie als CEO van Royal FloraHolland te beëindigen. De raad van commissarissen van Royal FloraHolland is voornemens om Steven van Schilfgaarde per 1 januari 2018 te benoemen tot chief executive officer van Royal FloraHolland.

Jack Goossens, voorzitter van de raad van commissarissen: "Lucas Vos heeft de afgelopen vier jaar verbinding gebracht en richting gegeven in een tijd waarin wij dat nodig hadden. Dat is van grote waarde geweest voor de coöperatie. Lucas ziet zichzelf niet als de aangewezen persoon als het gaat om de implementatie van de strategie en hij maakt ruimte voor een nieuwe chief executive officer (CEO). Dat siert hem, als leider en als mens."

"Wij gaan als Royal FloraHolland nu een fase in waarin focus op onze kernactiviteiten en snelheid van implementatie geboden zijn. Meer dan ooit is het nodig om onze coöperatie te versterken en op een meer eigentijdse manier de leden inhoudelijk te betrekken. Daarnaast richten we ons op onze dagelijkse dienstverlening. De sector digitaliseert in hoog tempo en wij zien voor Royal FloraHolland daarbij een vanzelfsprekende rol. Dat wordt van ons verwacht en dat is terecht. Met de benoeming van Steven van Schilfgaarde kiezen we voor continuïteit én slagkracht. Steven heeft aangetoond dat hij de juiste kwaliteiten heeft om onze strategie tot een succes te maken en daarbij de noodzakelijke versnelling te realiseren. Hij kent de organisatie van binnenuit en maakt dus een vliegende start."

De ondernemingsraad van Royal FloraHolland is advies gevraagd over de benoeming. Over de opvolging van de chief financial officer zal in een later stadium een mededeling worden gedaan.