Kwintsheul blijft zonder super

Redactie 08-11-2017
Foto: gmHet nieuwe pand staat nog altijd leeg.

Ton Tabben uit Kwintsheul heeft dinsdagavond opnieuw politieke aandacht gevraagd voor het nieuwe, maar altijd nog leegstaande pand dat als supermarkt zou dienen.

Tabben spreekt namens de Heulenaren die al bijna zes jaar verstoken zijn van een supermarkt nadat de oude super afbrandde. Hoewel de gemeente op alle mogelijke manier de bouw van een grote supermarkt aan de Kastanjehof heeft gefaciliteerd, gebeurt er tot op heden niets. De winkel blijft maar leegstaan. De Heulenaar geeft aan dat de raad al eerder is verzocht het dorp voor Kerst weer aan een supermarkt te helpen.

Westland Verstandig dient een motie voor Kwintsheul in. De oppositiepartij wil dat de gemeente ingrijpt. De gemeente moet het pand kopen of voor een tijdelijke supermarkt voor in elk geval twee jaar zorgen. Op die manier kunnen de Heulenaren weer dichtbij huis boodschappen doen.

Wethouder Theo Duijvestijn (CDA, Planontwikkeling) geeft in zijn reactie aan dat hij in de herhaling valt als hij zegt dat de gemeente geen winkelpanden mag kopen en exploiteren. "Dat is aan de markt." Over een tijdelijke supermarkt verwijst hij naar de tijdelijke winkel die al in het dorp heeft gestaan. Die had te weinig klanten om voor de tijdelijkheid open te blijven.

De motie heeft ook van de gemeenteraad geen steun gekregen. Daarmee verandert er in Kwintsheul voorlopig niets.