Weverling en Björn Kuipers spreken ondernemers toe

Redactie 10-11-2017
Foto: PRRuim 200 ondernemers kwamen op de avond af.

E-Payroll uit Poeldijk en Transport People uit Maasdijk trakteerden vorige week de klanten en relaties op een bijzondere avond. De bedrijven die zich toeleggen op het ontzorgen van bedrijven waar het om personeelszaken gaat ontvingen de meer dan 200 belangstellenden in de Monsterse Druiventuin waar Tweede Kamerlid Arne Weverling en topscheidsrechter Björn Kuipers het gehoor boeiden. Weverling liet zijn licht schijnen over ondernemerschap en innovatie en Björn Kuipers gaf de aanwezigen een interessant kijkje achter de schermen. Voordat het zover was, kon commercieel directeur Erick van der Spek melden dat het goed gaat met E-Payroll en Transport People. "We zijn wederom genomineerd voor de FD Gazellen Award, een prijs voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Verder heeft onze Ashley Vijverberg een wereldprestatie geleverd door samen met haar team de NBBU Flexkennis Award in de wacht te slepen. De prijs wordt toegekend aan het bedrijf met de meeste kennis over de flexbranch. Een topprestatie waar wij trots op zijn". Dat het goed gaat bij Transport People mag blijken dat het nog jonge bedrijf inmiddels de 100 chauffeurs aan een passende baan heeft geholpen.

Oud-Westland wethouder Arne Weverling hield de aanwezigen voor dat Nederland op de vierde plaats staat in de ranglijst van meest concurrerende economieën. "Dat geeft de 1,8 miljoen bedrijven die ons land telt de opdracht om te blijven innoveren als we die mooie plaats willen behouden. Hij wees de aanwezigen ook op het bestaan van de innovatieregeling en adviseerde daarvan gebruik te maken om toekomstplannen te kunnen verwezenlijken. Weverling beloofde zijn gehoor zijn uiterste best te doen om de Westlandse belangen in Den Haag te vuur en te zwaard te verdedigen.

Topscheidsrechter Björn Kuipers gaf een boeiend kijkje in het leven van een topscheidsrechter. Aan de hand van videobeelden en de bijbehorende communicatie met zijn assistenten werd het de zaal al snel duidelijk dat een topscheidsrechter ook bij voorkeur ogen in zijn rug moet hebben om alle situaties goed te kunnen beoordelen. Kuipers wees erop dat er nauwelijks verschillen zijn tussen een scheidsrechtersteam en een managementteam. "Als team moet je er constant naar streven sterker te worden. Dat vraagt om een goede uitstraling. Geestelijk en lichamelijk moet je topfit zijn, gericht op samenwerken en communiceren. Je moet over durf en moed beschikken om beslissingen te nemen. Dat betekent ook dat je elkaar succes moet gunnen. Als je mensen credits geeft, dan stijgen ze boven zichzelf uit. Eigenlijk kent succes geen geheimen, het is het resultaat van voorbereiding, hard werken en vooral ook leren van gemaakte fouten".

Na een applaus voor de sprekers hadden de aanwezigen voldoende stof om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.