Veneco Velo zet goede lijn voort tegen Westlandia

Redactie 13-11-2017

In de Tweede divisie B van de dameshandbalcompetitie troffen het Wateringse Veneco Velo en het Naaldwijkse Westlandia elkaar. Leunend op een solide verdediging gaf Velo weinig weg en bouwde geleidelijk aan een comfortabele voorsprong van 7 punten. Ook bij de, bijna gebruikelijke, dip, waarbij Westlandia terugkwam tot 3 punten was er geen sprake van paniek bij de Wateringsen. Waar Velo met vertrouwen de aanvallen in kon gaan, lukte het Westlandia niet. Velo ging met een 17-13 voorsprong rusten. In de tweede helft was eenzelfde beeld als de eerste. Nu viel Velo niet terug en kon de voorsprong rustig uitbouwen naar een 22-30 eindstand.

Veneco Velo neemt hierdoor wat afstand van de onderste regionen en duwt daarmee Westlandia wat dieper in de zorgen. Voor de Naaldwijkse ploeg lijkt het een moeilijke opgave te gaan worden om de negatieve reeks te doorbreken. Westlandia wacht na zes wedstrijden nog op het eerste punt.

Naast Westlandia blijft Verburch ook puntloos na zes speelronden. De twee streekploegen zijn de enige ploegen zonder punten. Verburch ging op bezoek in en tegen Nieuwegein. In sporthal Galecop was Nieuwegein duidelijk beter dan de Poeldijkse gasten en won met 26-22.