ZaalvoetbalS.V. Honselersdijk weer sterk in eigen huis

Redactie 13-11-2017
Foto: PRNe-Shaw Morris scoorde vier keer.

Ook in de vierde thuiswedstrijd wist S.V. Honselersdijk opnieuw de volle 3 punten in Honselersdijk te houden. Met een goede (ondertussen in thuiswedstrijden zelfs regelmatige) 6-3 overwinning op AC Kingdom uit Amsterdam, houdt S.V. Honselersdijk aansluiting bij de top van de Eerste Divisie A.

De eerste helft had de thuisploeg het nog lastig met de ploeg uit de hoofdstad. S.V. Honselersdijk kwam twee maal op bijna identieke wijze op achterstand. Maar na 1-2 na een kwartier spelen gooide het andere oranje alle schroom van zich af en kreeg het diverse goede kansen. Pech en de keeper van Kingdom stonden Dijks succes op dat moment in de weg. Na de pauze lukte het S.V. Honselersdijk wel. Van afstand scoorde Kenan Koseoglu met een vlammend schot de gelijkmaker, waarna de Né-shawn Morris show begonnen leek. In een tijdsbestek van enkele minuten wist Né-shawn samen met die andere balvirtuoos van S.V. Honselersdijk, Amin Marhoub de wedstrijd op zijn kop te zetten en van 2-2 de voorsprong uit te bouwen naar 6-2... Vermoeidheid en onnauwkeurigheid in de afronding behoede AC voor een (misschien wel terechte) grotere nederlaag, want vanaf dat moment miste S.V. Honselersdijk nog een handvol opgelegde kansen. Een onnodige tegengoal uit een counter zorgde voor een 6-3 eindstand en een zeer vermakelijke wedstrijd voor het publiek.

OP 24 november speelt S.V. Honselersdijk haar volgende thuiswedstrijd tegen directe concurrent Het Vennewater, maar eerst aanstaande vrijdag de uitwedstrijd bij en in Urk. Hopelijk zal de Dijkse ploeg dan eens afrekenen met het uitsyndroom. Waar alle vier de thuiswedstrijden gewonnen werden, werd er in drie uitbeurten nog geen punt binnen gehaald.