Parochie voelt zich niet serieus genomen

Redactie 13-11-2017
Foto: []

Het Parochiebestuur van de Bartholomeuskerk in Poeldijk voelt zich genegeerd. Het bestuur wil haar kerkgebouw en bijbehorende pastorie graag verbouwen. Een brief met vragen en voorstellen die de parochianen daarover op 25 september aan de gemeente verstuurde bleef onbeanwoordt, terwijl er in de tussentijd wel volop werd gesproken over de toekomst van Poeldijk. Het bestuur stuurde deze week een nieuwe brief naar college en gemeenteraad.

Het Parochiebestuur wil de monumentale kerk dusdanig verbouwen dat een derde van het gebouw in gebruik blijft als liturgisch centrum. Het overige deel zou multifunctioneel worden. Door die ruimte, met een oppervlakte van 700 m2, te verhuren zou de toekomst van het gebouw verzekerd zijn. De parochie wil snel beginnen met de verbouwing omdat ze op dit moment nog beschikt over voldoende financiƫle middelen. Ze benadrukt dat de zaal zo goed als direct beschikbaar kan zijn. Het wachten is op de visie van gemeente over de toekomst van Poeldijk.

"Met gemak wordt gesproken over investeringen in het centrum van Poeldijk door mogelijke aankoop van De Vrienden en over investeringen in De Leuningjes", schrijft het bestuur. "Terwijl er door de parochie een grote zaal beschikbaar wordt gesteld. Zijn we niet duidelijk genoeg geweest of worden we totaal niet serieus genomen?"