Fotograaf Valstar presenteert fotoboek

Redactie 20-11-2017
Foto: PRWim Valstar overhandigd het eerste exemplaar aan wethouder Marga de Goeij.

Wim Valstar heeft tussen 1958 en 2008 honderdduizenden foto's gemaakt van Naaldwijk en omgeving. De meest bijzondere daarvan heeft hij gebundeld in een fotoboek getiteld 'Westland door de lens'. Vorige week donderdag werd het eerste exemplaar overhandigd aan wethouder Marga de Goeij.

Geboren en getogen Naaldwijker Wim Valstar begon in 1958 op zijn 17e met fotograferen. Na de opleiding tot fotograaf groeide de hobby uit tot een baan en later opende hij een fotozaak in Naaldwijk die 34 jaar heeft bestaan. De afgelopen drie jaar heeft Valstar gewerkt aan het samenstellen van een boek met nooit eerder gepubliceerde foto's van zijn hand. "Ik heb ongeveer 200.000 negatieven doorgebladert op zoek naar de leukste en mooiste foto's", vertelt Wim Valstar. Ongeveer 165 daarvan hebben de selectie behaald en staan in het boek. De foto's beslaan een periode van 50 jaar, van 1958 tot 2008. De meesten zijn gemaakt in en om Naaldwijk, maar er zitten ook een paar mooie plaatjes van buiten het Westland in. Ik ben ongeveer drie jaar bezig geweest met het uitzoeken, maar ik ben enorm trots op het resultaat. Ik denk dat het boek voor veel Westlanders een feest van herkenning zal zijn."

Burgemeester Van Ardenne kreeg het eerste exemplaar donderdagmiddag 16 november overhandigd. Sinds die dag is het boek ook te koop bij Boekhandel Vingerling in 's-Gravenzande, Naaldwijk en Wateringen. 'Westland door de lens' bevat ongeveer 165 foto's en kost € 29,50.