Tafeltennis: Smash eindigt op vierde plaats

Redactie 04-12-2017
Foto: []

Ook de laatste competitiewedstrijd van tafeltennisvereniging Smash uit Monster eindigde in een puntendeling. Voor de vijfde achtereenvolgende keer haalden Dick Voois, Wim Gertenaar en Sander Kuijvenhoven vijf wedstrijdpunten, ditmaal in de thuiswedstrijd tegen koploper TTC Middelburg. Het gelijke spel zou een fraai resultaat geweest zijn, ware het niet dat de sterkste Zeeuwse tegenstander (Sören de Witte) slechts in één wedstrijd in actie kwam. Nadat hij in drie games met duidelijke cijfers van Dick Voois had verloren, hield hij het verder voor gezien - daarmee twee wedstrijdpunten cadeau gevend. Een gang van zaken die een blessure doet vermoeden. In het vervolg scoorde Dick Voois nogmaals, evenals Wim Gertenaar, die één enkelpartij wist te winnen. Sander Kuijvenhoven lukte dat niet, zodat de eindstand inclusief de twee niet gespeelde (en aan Smash toegeschreven punten) alweer op 5-5 uitkwam. Smash eindigt in de ranglijst op een (met US 2) gedeelde derde plaats. Dankzij een beter resultaat in de onderlinge wedstrijden claimen de Amsterdammers echter de derde plaats en is de vierde voor Smash.

In de voorjaarscompetitie, die in januari van start gaat, wordt een vierde speler toegvogd aan het Smash-team: Sebastian Meertens, die in het verleden ook al eens deel uitmaakte van het eerste herenteam van Smash.

Pupillen

Ondertussen stijgt de spanning in poule A van de Pupillen B-klasse ten top. Smash 3, bestaande uit Job Voois, Julian van Kleef en Wouter Bol, zijn in een felle strijd gewikkeld met VVV 8 om de titel. Afgelopen zaterdag was de onderlinge ontmoeting, bij VVV in Leidschendam. Vooraf hadden de Leidschendammers nog een voorsprong van één wedstrijdpunt, maar na afloop waren de rollen omgedraaid. De Monsterse B-pupillen zegevierden met 6-4, en gaan nu aan de leiding, met één punt meer dan de concurrentie. Job Voois was zaterdag goed voor drie winstpunten, Julian van Kleef won twee wedstrijden en samen wonnen ze ook het dubbel. Wouter Bol wist helaas niet te winnen. Komende zaterdag volgt de ontknoping: Smash 3 neemt het in een uitwedstrijd op tegen de nummer 4 van de ranglijst, ATTC Evo-Repro 3, VVV 8 ontmoet de nummer 3, Avanti 4, eveneens in een uitwedstrijd.