Burgemeester wil woning in Ter Heijde tijdelijk sluiten

Redactie 05-12-2017
Foto: Roy Wouters / Regio15.nlDe vermeende schietpartij zorgde voor commotie.

Burgemeester Van Ardenne heeft besloten een woning in de Piet Heinstraat in Ter Heijde voor een periode van drie maanden te sluiten. De bewoner is daar niet mee eens en heeft een voorlopige voorziening aangevraagd via een kort geding. Daardoor kan het besluit nog niet worden uitgevoerd.

In de woning zijn onlangs henneptoppen aangetroffen. De sluiting heeft te maken met een melding van een schietincident in de Piet Heinstraat. Naar aanleiding hiervan werd de omgeving afgezet en zijn maatregelen genomen om veiligheid van de bewoners te garanderen en de verdachten te kunnen aanhouden. Uit onderzoek blijkt dat er diverse getuigen zijn die een knal hebben gehoord, maar de politie heeft ter plaatse geen technische sporen aangetroffen die er op wijzen dat er daadwerkelijk geschoten zou zijn. Wel werd in de woning 3,6 kilo Cannabis aangetroffen. De bevindingen van de politie zijn via een bestuurlijke rapportage aan de burgemeester aangeboden.

Rust

Burgemeester Van Ardenne is van mening dat er sprake is van een dusdanige situatie dat zij sluiting van de woning noodzakelijk acht. Er is veel onrust ontstaan door het afsluiten van de omgeving. Buurtbewoners maken zich zorgen over de veiligheid van zichzelf en hun spelende kinderen. Volgens de burgemeester is de openbare orde aangetast en moet rekening worden gehouden met criminele activiteiten in en rond de woning. Het besluit om de woning tijdelijk te sluiten is genomen op basis van informatie van het Openbaar Ministerie en de politie. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van de Opiumwet. Zij acht de sluiting noodzakelijk om de rust in de omgeving te doen wederkeren en herhaling van het verstoren van de openbare orde te voorkomen.

Bewoners

Behandeling van de zaak door de rechter vindt waarschijnlijk volgende week plaats. Buurtbewoners zijn dinsdag op de hoogte gebracht van de stand van zaken. De gemeente organiseert op korte termijn een inloopbijeenkomst, zodat zij vragen kunnen stellen en informatie kunnen delen. Wanneer die bijeenkomst plaatsvindt is nog niet bekend.