Cardol nieuwe directeur Demokwekerij

Redactie 14-12-2017
Foto: PRErwin Cardol.

Erwin Cardol wordt met ingang van 1 maart 2018 de nieuwe directeur van Demokwekerij Westland. Hij volgt Peet van Adrichem op, die zich, na de afronding van de nieuwbouw en verhuizing naar het World Horti Center in Naaldwijk, terugtrekt uit de dagelijkse leiding. Hij blijft als adviseur verbonden aan de Demokwekerij.

De 48-jarige Cardol geeft sinds de oprichting in 2008 leiding aan de projectorganisatie van Seed Valley. Seed Valley is het programma waarin Noord-Hollandse zaadbedrijven en technische toeleveranciers één gezamenlijke agenda voeren op het vlak van arbeidsmarktcommunicatie en samenwerking met onderwijsinstellingen. Cardol heeft een achtergrond als plantenbiotechnoloog, kent het krachtenveld van onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven en heeft een uitgebreid netwerk in het groene domein.

Demokwekerij Westland werd in 2001 opgericht door Peet van Adrichem en groeide uit tot een breed kennis-, demonstratie- en innovatieplatform voor de glastuinbouw. In 40 teeltafdelingen wordt toegepast onderzoek uitgevoerd op het gebied van belichting, kasklimaat, automatisering & robotisering, gewasbescherming, enzovoort.