Van den Berg stopt bij Valto 2

Redactie 12-01-2018
Foto: PRValto 2.

Het bestuur van CKV Valto en trainer/coach Hugo van den Berg beëindigen aan het einde van dit seizoen hun samenwerking. Sinds het begin van het seizoen heeft Hugo van den Berg zich ingezet als trainer/coach van Valto 2. Ook maakte hij deel uit van de technische staff. Op het veld komt Valto 2 uit in de 2e klasse en in de zaal in de 1e klasse. Het bestuur van Valto is erg tevreden met de groei die Van den Berg heeft doorgemaakt met de groep en had de samenwerking graag met nog een jaar verlengd. Vanwege persoonlijke redenen heeft Van den Berg echter aangegeven het rustiger aan te willen doen. Van den Berg: "Afgelopen jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt met de spelers en staff van Valto. Door het trainen en coachen naast een fulltime job blijft er weinig tijd over voor het gezin. Ik had gedacht de aandacht goed te kunnen verdelen. Deze blijkt toch meer de kant van werk en korfbal op te vallen. Het ontwikkelproces van de groep en de samenwerking met spelers ga ik zeker missen. Aan de andere kant is onze dochter nu net twee jaar oud; een fase waarin ze snel ontwikkelt en dat ik van dichtbij mee wil maken."

Bestuurslid Technische Zaken Bart Versteegen over de samenwerking: "We zijn erg blij met wat Hugo dit jaar heeft gepresteerd met de groep en binnen de staf. We hadden de samenwerking graag met nog een jaar verlengd, dat vroeg de groep ook expliciet. We hebben respect voor Hugo's beslissing en hopen dat hij op een andere manier kan bijdragen aan de groei van Valto."

Valto en van den Berg beraden zich de komende tijd over een nieuwe samenwerkingsvorm waarin de wensen en eisen van beide partijen tot hun recht komen.