Derde editie 'A Local Swim Westland'

Redactie 12-01-2018
Foto: Koos Ophorst

Zaterdag 11 augustus staat de derde editie gepland van 'A Local Swim Westland', het open water zwemevenement in het water De Lee in De Lier. De zwemtochten voor het goede doel zijn erg populair. "De mensen vinden het een leuke uitdaging om te gaan trainen voor deze zwemtocht van 2 km en daarbij vinden ze het heel nuttig om zich in te zetten voor ALS, wat veel motivatie en inspiratie geeft", vertelt Linda Slaghuis van organiserende stichting ALS Westland. "Voor deelnemers die nooit of weinig zwemmen zullen de trainingen in het begin pittig zijn, maar zwemmen bouw je gelukkig snel op, het is goed voor je lijf en wekelijks voel je vooruitgang. Daarbij geeft samen trainen ook veel gezelligheid."

ALS Westland gaat haar tiende jaar in met het organiseren van acties en evenementen om aandacht en donaties te genereren voor de zenuw-spierziekte ALS. De eerste jaren heeft de stichting zich onder andere ingezet door het organiseren van fiets- en wandelevenementen en het ondersteunen van acties van derden. Vanaf 2014 organiseren zij om het jaar in Westland het zwemevenement 'A Local Swim'.

Wie mee wil zwemmen kan zich vanaf 6 maart inschrijven via www.alswestland.nl. Voor 45 euro krijgt men onder andere een badjas, slippers, badmuts, een maaltijd, drankmunten, tijdwaarneming, omkleedgelegenheid, vervoer naar startlocatie, entertainment etc. Met de donaties van vrienden, familie en bekenden moeten deelnemers een sponsorbijdrage van minimaal 150 euro bij elkaar krijgen. Er komt ook weer een aangepaste route, met aangepast tarief, voor de jeugd. Met de opbrengst van A Local Swim Westland worden diverse projecten en onderzoeken met betrekking tot ALS gesteund.