Valto kan niet stunten in halve finale Zuid-Holland cup

Redactie 08-02-2018
Foto: Mieke van Leeuwen

CKV Valto heeft in de halve finale van de Zuid Holland korfbal cup niet kunnen stunten. De halve finale werd op 6 februari in de Lierse Vreeloo-hal gespeeld tegen PKC/SWKgroep. Deze vereniging komt in de competitie uit in de korfballeague en heeft zich in de zaalcompetitie al negenmaal landskampioen mogen kronen. In de Zuid Holland korfbal cup doen zij met hun tweede team mee voor de beker. Voor Valto, uitkomend in de eerste klasse in de zaal, was PKC/SWKgroep uiteindelijk met 15-23 een maatje te groot. In de eerste helft wist Valto maar weinig aanvallen goed op te zetten en was het lastig om goede kansen te creeëren. Met een stand van 4-11 ging de Lierse ploeg de kleedkamers in. De tweede helft kon Valto snel spelen en kansen creeëren, maar de tegenstanders wisten ook de korf te vinden.

Coach Marrien Ekelmans: "Met 15-23 verliezen van dit PKC is absoluut geen schande. Ik had de uitslag graag wat draaglijker willen maken, dat had vooral met de eerste helft te maken. Uiteindelijk wordt het in de tweede helft 11-12 en laten we zien wat we kunnen. Daar ben ik dan ook erg blij mee."

Aanvoerder Frank de Rijcke: " Twee jaar geleden stonden we in de finale, vorig jaar de kwartfinale en nu de halve finale. Het is leuk als je verder komt in het toernooi, waarbij je tegen leuke tegenstanders kunt oefenen. We proberen altijd zo ver mogelijk te komen."