'Kwekers in de Kunst overhandigt geen bonnetjes'

Redactie 09-02-2018
Foto: PR

Gemeente Westland en Kwekers in de Kunst zijn de afgelopen maanden nog niet nader tot elkaar gekomen. De gemeente probeert de 40.000 euro die voormalig burgemeester Van der Tak voorbarig overmaakte naar de organsatie terug te halen. Deze opdracht kreeg wethouder Marga de Goeij van de gemeenteraad.

Het college heeft aan Kwekers in de Kunst gevraagd in beeld te brengen welke uitgaven zij al hebben gedaan in voorbereiding op de opening van het World Horti Center. Op basis hiervan wilde het college een voorstel bij de gemeenteraad doen om Kwekers in de Kunst schadeloos te stellen. De culturele organisatie heeft volgens de gemeente echter laten weten de gevraagde onderbouwing niet te zullen leveren.

"Inmiddels heeft Kwekers in de Kunst laten weten de gevraagde onderbouwing niet te zullen leveren. Men vindt de opstelling van de gemeente onbegrijpelijk en had een reƫel schikkingsvoorstel verwacht", aldus het college. "Om het schadebedrag te kunnen vaststellen, hebben we een onderbouwing met bonnetjes nodig. Dat is niet meer dan normaal. Het is jammer dat Kwekers in de Kunst deze onderbouwing niet levert", aldus wethouder De Goeij. "Nu een onderbouwing van de gemaakte kosten uitblijft, concludeert het college dat er geen schade is geleden." Het college heeft daarom aan Kwekers in de Kunst gevraagd het reeds ontvangen bedrag van 40.000 euro alsnog terug te storten op de rekening van de gemeente.