Hoofdrol voor Maria in Westland Passion

Redactie 13-02-2018
Foto: PRDe Westland Passion wordt voor de vierde keer opgevoerd.

Maria staat centraal in de vierde editie van de Westland Passion. Het lijdensverhaal wordt vanuit de ogen van de moeder van Jezus bekeken. Op Goede Vrijdag 30 maart wordt dit verhaal door popkoor Fine Tuning uitgevoerd.

Voor deze vierde editie is er een geheel nieuw script geschreven en zijn nieuwe popnummers passend bij het verhaal gekozen. Met nummers van Justin Timberlake, Claudia de Breij, Kensington en Rag'n'Bone Man is er weer een verrassende invulling gegeven aan het oude verhaal.

Het jonge popkoor Fine Tuning is ook bij deze uitvoering geïnspireerd door The Passion, die nu al voor de achtste keer op Witte Donderdag, dit jaar vanuit De Bijlmer, live op tv wordt uitgezonden. In de Westlandse versie spelen acteurs en zingen solisten van het popkoor samen met een band.

De Westland Passion wordt op Goede Vrijdag 30 maart om 20.00 uur in de H. Bartholomeus Kerk aan de Voorstraat 109 in Poeldijk uitgevoerd. Het is geschikt voor jong en oud. De toegang is gratis met een vrijwillige bijdrage na afloop. Meer informatie is te vinden op: www.facebook.com/PopkoorFineTuning.