ISW Hoogeland wint scholenprijs Wiskunde Olympiade

Redactie 22-02-2018
Foto: PRDe leerlingen wiens topresultaat heeft bijgedragen aan het winnen van de scholenprijs, v.l.n.r. Perry Grootscholten, Stefanie Pronk, Daphne Plugge, Jiska Feitsma, Stef van der Vlis, Ian van Vliet. Annemieke Boeringa staat niet op de foto.

ISW Hoogeland in Naaldwijk heeft bij de Nederlandse Wiskunde Olympiade de prijs gewonnen voor de beste school in het klassement voor nieuwkomers. Vorig jaar heeft ISW Hoogeland voor het eerst meegedaan. Voor het nieuwkomersklassement komen alle scholen in aanmerking die dit jaar of in de afgelopen twee jaar voor het eerst meedoen. Van al deze scholen kwam ISW Hoogeland als beste uit de bus.

Dit jaar gingen 79 Hoogeland-leerlingen de uitdaging aan om hun hersenen te laten kraken bij deze wiskundewedstrijd. Er was individueel succes voor de vijfde klassers Aron Schouten, Ian van Vliet en Stef van der Vlis. Zij behoorden tot de beste 10% van Nederland en mogen daarom door naar de volgende ronde. Op vrijdag 16 maart gaan zij op een universiteit hun krachten meten met zo'n 1.000 andere leerlingen uit het hele land.