Heulse rijlessen voor vlogger Enzo Knol

Redactie 13-04-2018
Foto: Marianne JansenBij terugkomst in Kwintsheul wilden de kinderen graag een selfie met Enzo Knol.

Kwintsheul kreeg deze week bezoek van YouTube-ster Enzo Knol. De vlogger was daar om bij Radder Verkeersschool rijlessen te volgen voor zijn aanhanger rijbewijs. Daarvan is uiteraard een video te zien op het YouTube-kanaal van Enzo Knol, dat ruim 1,8 miljoen volgers heeft.

Rijschoolhouder Sander Radder had Enzo Knol uitgenodigd om bij hem zijn aanhanger-rijbewijs in één dag te halen. "Het leek mij een leuk idee om aan de jonge kijkers van Enzo Knol te laten zien hoe een rijles in zijn werk gaat en om te laten zien dat een rijschool niet zo gek is als de verhalen die je wel eens hoort. Het kan namelijk ook gewoon heel leuk en gezellig zijn tijdens een rijles", vertelt Radder.

Enzo Knol, die vier jaar geleden zijn autorijbewijs haalde, wilde daar wel aan meewerken. Destijds had Knol moeite met de theorie en vond hij het praktijkexamen lastig. "Daarom was het voor hem nu wel spannend om weer rij-examen te doen", vertelt Radder. "In de video laat hij zien dat het niet erg is om zenuwachtig te zijn of foutjes te maken." In de video zie je ook veel van het Westland terug. "We reden de hele dag door de regio en hebben het ook over het Westland gehad. Je zult de beelden wel herkennen", zegt Radder. Aan het einde van de dag volgde natuurlijk het rij-examen vanaf het CBR in Rijswijk.

Bij terugkomst in Kwintsheul werd Enzo Knol opgewacht door tientallen kinderen, die zijn auto hadden zien staan. Radder: "Dat ging als een lopend vuurtje door het dorp en de kinderen stonden al een tijdje te wachten tot we terugkwamen. Iedereen wilde een handtekening en een selfie met Enzo Knol."

De video over de rijles van Enzo Knol is te zien op zijn YouTube-kanaal via www.youtube.com/enzoknol.