Extra commissievergadering over feestweken

Redactie 13-04-2018
Foto: archief\/Thierry Schut

De commissie Bestuur van de Westlandse gemeenteraad komt op woensdagavond 18 april extra samen om te praten over de situatie met betrekking tot de feestweken. Dat gebeurt op verzoek van de fracties GemeenteBelang Westland, Westland Verstandig, LPF Westland en GroenLinks. Deze vier fracties willen duidelijkheid krijgen over de ontstane situatie omtrent de Westlandse feestweken.

Het zal vooral gaan om de feestweken in De Lier en Naaldwijk. Twee organisatoren van grote, populaire evenementen voor jongeren in Naaldwijk en De Lier zeggen buiten spel te zijn gezet bij de totstandkoming van nieuwe voorstellen voor de Lierse en Naaldwijkse feestweken. Deze voorstellen zijn gemaakt door de 'gesprekspartners' bij de gemeente. In Naaldwijk is dat de bedrijveninvesteringszone (Biz) Naaldwijk en in De Lier het Oranjecomité. In De Lier bestaat volgens de plannen van het Oranjecomité voor het feest 'The Doors' op het Oranjeplein geen ruimte meer. In Naaldwijk is de Spiegeltent van het Oranjecomité op het Van Tijnplein, het feest bij de wijnbar aan de Rembrandtstraat en 'Cannes' op het Raoul Wallenbergplein niet opgenomen in de nieuwe plannen. Organisatoren van de feesten die op de tocht werden naar eigen zeggen niet gekend in de plannen en kunnen zich er dan ook niet in vinden.

De Westlandse feestweken moeten kleiner en Westlandser worden, gaf burgemeester Agnes van Ardenne in haar nieuwjaarstoespraak aan. Een participatietraject, een enquête en gesprekken met de feestweekorganisatoren moesten tot een nieuwe opzet leiden. Dat is in ieder geval in Naaldwijk en De Lier niet goed gegaan.