Open dagen Reddingsbrigade en KNRM

Redactie 16-04-2018
Foto: []

Zaterdag 28 april staat de kust bij Monster en Ter Heijde in het teken van redders. De Reddingsbrigade Monster houdt haar open dag en tegelijk is het Nationale Reddingbootdag van de KNRM.

De vrijwilligers van de Reddingsbrigade Monster vertellen die dag meer over het werk dat zij uitvoeren. Aan strandopgang Strandweg wordt een evenemententerrein gecreƫerd. Hier is een informatiemarkt te vinden en staan alle voer- en vaartuigen van de Monsterse Reddingsbrigade uitgestald. Gedurende de dag wordt er door de vrijwillige lifeguards aan de kustlijn een aantal live demonstraties gegeven. Voor de jongste bezoekers is er een speurtocht, met een 'lekkere prijs' als beloning. De vragen van de speurtocht gaan zowel over de KNRM als over de Monsterse Reddingsbrigade. Verder is er een aantal spellen te vinden op het terrein. Het terrein waar de open dag plaatsvindt, vindt u aan strandopgang Strandweg in Ter Heijde. U bent van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom.

Meevaren

Bij de KNRM Ter Heijde kan men op het buitenterrein kennismaken met de verschillende hulpdiensten zoals de Brandweer Monster. Ook zal Vogelopvang De Wulp aanwezig zijn. Voor de kleintjes is er een springkussen en een bassin aanwezig met op afstand bestuurbare boten. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen hier hun stuurkunsten vertonen. In de Reddingswinkel zijn diverse gadgets met betrekking tot de KNRM verkrijgbaar. Bestaande donateurs mogen, indien mogelijk, een rondje meevaren op de reddingboot George Dijkstra. Mogelijk vindt er ook een demonstratie Hoisten met een helicopter plaats op het strand, maar daarover komt pas uitsluitsel op de dag zelf. Voor de inwendige mens zijn er een viskraam en en poffertjeskraam.