Tot herfstvakantie even 'proppen' op Joannesschool

Redactie 13-06-2018
Foto: stockfoto

Tot aan de herfstvakantie wordt het nog even proppen met leerlingen van de Joannesschool in Naaldwijk, maar daarna moet de uitbreiding zijn opgeleverd.

De werkzaamheden voor uitbreiding waar de school om staat te springen, kunnen deze zomer beginnen. De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het verstrekken van ruim 6 ton.

Uitbreiding is noodzakelijk om alle leerlingen in het volgende schooljaar plaats te kunnen bieden. De omgevingsvergunning is 1 juni verleend. De aanbesteding loopt, heeft onderwijswethouder Ben van der Stee (LPF) de raad dinsdagavond laten weten.

Dat de uitbreiding aan het begin van het schooljaar af is, lijkt onwaarschijnlijk. Volgens Van der Stee wordt er voor de herfstvakantie opgeleverd. Het betekent dat de Joannesschool tot die tijd wel met een probleem kampt, maar daarna over de benodigde ruimte beschikt.

Behalve uitbreiding van de school, wordt een nieuwe 'Kiss & Ride' zone aangelegd, komen er nieuwe parkeerplaatsen en wordt een nieuw fietspad naar de fietsenstalling van de school aangelegd.