Motie intrekken vergunning Polenhotel verworpen

Redactie 13-06-2018
Foto: GoogleHet pand aan de Tiendweg dat getransformeerd moet worden tot onderkomen voor arbeidsmigranten.

De vergunning voor de transformatie van het kantoor aan de Tiendweg tot een Polenhotel, moet worden ingetrokken. De belangen voor omwonende burgers en aangelegen bedrijven moeten zwaarder worden meegewogen. En het pand is ongeschikt als huisvesting voor arbeidsmigranten. Dat stellen Westland verstandig en GemeenteBelang Westland. De twee fracties hebben dinsdagavond een gezamenlijke motie ingediend voor het intrekken van de vergunning. De motie was een reactie op het collegebesluit de vergunning te verlenen. Maar de motie kreeg geen steun en werd verworpen.

Wethouder Cobie Gardien (LPF, Ruimtelijke Ordening) heeft duidelijk kunnen maken dat er wel degelijk overleg is geweest met omwonenden en ondernemers. Bovendien heeft de ondernemer die het kantoor gaat transformeren garanties gegeven rond rust en veiligheid, heeft Gardien gezegd.

De vergunning geldt voor een periode van tien jaar. Er kunnen maximaal 76 arbeidsmigranten in het onderkomen terecht. De uitzendbranche schreeuwt om onderdak voor arbeidsmigranten in Westland.