Auto's rakelings langs speeltuintje

Redactie 20-06-2018
Foto: Google MapsDe onsluiting van de wijk Duingeest gaat langs een speeltuintje.

De toegangsweg tot de nieuwe wijk Duingeest loopt rakelings langs een speeltuintje in de buurt. Bewoners zijn bezorgd. Daarom heeft een bewoonster de commissie Ruimte dinsdagavond toegesproken.

De ontsluitingsweg van Duingeest loopt vlak langs de kinderspeelplaats in de buurt. Door de week rijden er veel auto's langs. Volgens de inspreekster gebeurt dat bovendien in een hoog tempo. In de weekeinden parkeren veel automobilisten hun wagens bij het speeltuintje. Ouders willen daarom dat de verkeersveiligheid wordt verbeterd. Zij willen graag dat het verkeer op een andere manier door de wijk wordt geleid.

Daarnaast hebben bewoners een zienswijze ingediend tegen het plan Duingeest Otterschelp, omdat er niet een, maar drie woningen zijn gepland. Dat nieuwe idee valt degene die al een kavel hadden gekocht, rauw op hun dak. De twee extra woningen gaan ten koste van het groen in de wijk.

De gemeente gaat de zienswijzen nog bekijken en bepaalt later of zij aanpassingen nodig vindt, laat wethouder Cobie Gardien (LPF) van onder meer Ruimtelijke Ordening weten.