El Mokaddem weg bij Koppert Cress

Redactie 22-06-2018
Mohamed el Mokaddem\n
Foto: Thierry Schut

Mohamed El Mokaddem vertrekt na ruim een jaar weer bij Koppert Cress. De directeur Public Affairs en HR verlaat het bedrijf per 1 juli om verder te gaan als zelfstandig ondernemer.

"Ik kwam in een organisatie met veel talent, creativiteit en ondernemerschap. Optrekken met een rasondernemer als Rob Baan heeft mij gestimuleerd om nu als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ik ga nu zelf ondernemen op het gebied van interim-management, projectmanagement en advies in de publieke en private sector," aldus El Mokaddem.

"Mohamed heeft ons geholpen om lijn aan te brengen in de organisatiestructuur en -ontwikkeling en externe positionering van de organisatie. Hij heeft ons onder andere toegang geven tot gesprekspartners die voorheen onbereikbaar waren," zegt Rob Baan CEO van Koppert Cress. "Ik heb Mohamed gevraagd een project voor ons te leiden, dus hij kan als ondernemer meteen aan de slag. Wij zijn hem dankbaar voor zijn goede bijdrage en wensen Mohamed veel succes."

Vorig jaar legde El Mokaddem zijn functie van wethouder van de gemeente Westland vroegtijdig neer om vanaf juni aan de slag te gaan bij het Monsterse bedrijf. Dat was eerder dan verwacht; in januari had hij aangegeven door te gaan tot na de gemeenteraadsverkiezingen.

Koppert Cress heeft, sinds het in 2002 door Rob Baan werd overgenomen, een enorme vlucht genomen. Het is gegroeid van 20 naar 260 werknemers en de omzet is die jaren exponentieel gestegen. Bovendien is het bedrijf, en met name Baan zelf, actief op allerlei gebieden, voeding en gezondheid, zakelijk en maatschappelijk.