HortiCity wint HortiHeroes Academy Class 2018

Redactie 09-07-2018
Foto: Maria van der ValkVan links naar rechts: Artie Dewnarain, Maartje Verdult en Steven Timmers.

HortiCity is het winnende initiatief van de HortiHeroes Academy Class 2018. Dat werd donderdag 5 juli tijdens het HeroFestival in de Priva Campus in De Lier bekendgemaakt. Vijf start-ups vanuit het HortiHeroes-opleidingsprogramma kregen de mogelijkheid om hun in drie maanden opgezette start-ups te pitchen. HortiCity werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar en ontving een cheque van 25.000 euro als investering om het innovatieve plan te kickstarten. HortiHeroes Academy startte drie maanden geleden en is bedoeld om innovatie binnen bestaande bedrijven in de food- en flowerindustrie te stimuleren.

Het educatieve concept HortiCity is bedoeld om kinderen van jongs af aan bewust te maken van zowel goede voeding als onze voedingsbronnen. Het team, bestaande uit Artie Dewnarain, Maartje Verdult en Steven Timmers, bedacht een plan om kassen met de nieuwste technologie├źn bij kinderdagverblijven te plaatsen, zodat zij zelf groente en fruit kunnen telen. HortiCity wil in de toekomst uitbreiden naar scholen, openbare gebouwen, bedrijven en woningen. Hiermee faciliteren zij de mogelijkheid voor iedereen om te genieten van vers, gezond en duurzaam voedsel. Alle participerende talenten van de HortiHero Academy worden in de komende negen maanden actief door HortiHeroes begeleigd om de opgedane kennis op het gebied van innovatie toe te passen op de onderneming waar zij voor werken.

Het Herofestival bestond uit een uiteenlopend programma, waaronder presentaties van bekende ecosysteempartners van HortiHeroes als Climate KIC, YES!Delft en Robovalley, een Innovator Space waar start-ups zichzelf presenteerden en keynotes van onder andere Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) en Paul Rulkens (TEDx). De middag werd afgesloten met de pitches van de talenten uit HortiHeroes Academy. De jury bestond uit juryvoorzitter Michael van Lier, Annemieke Roobeek, Thierry Bouffioux, Woody Maijers en Eduard ter Laak.