Ook publieksprijs voor Hoekse Flodders

Redactie 06-08-2018
Foto: SVAchter de boot van Hoek van Holland kwam 'opa' op het spoor.

De Hoekse corsoboot heeft ook de publiekprijs gewonnen tijdens het Varend Corso. De boot met als thema Familie Flodder kreeg de meeste stemmen van het publiek. Zaterdag won de boot al de eerste prijs van de jury bij de niet-commerciële boten.

De bindersprijs werd zondag uitgereikt aan Maaike van den Burg en Nely de Bruin die het thema Tulpenwereld creëerden op de boot van De Bruin fietsen en bakkerij Vreugdenhil. De figuratieprijs ging naar de jeugdboot 50 tinten Amsterdam. De originaliteitsprijs is voor Een ander Westlands kissie van Wim Zwinkels gearrangeerd door Wendy van den Berg. Zaterdag werden ook al prijzen uitgereikt voor de beste commerciële inzending (Gouden Eeuw van gemeente Delft), de beste jeugdboot (Hollands Next... Corsoboot van Chimene de Mooy) en mooiste zeilende westlander (Royal Flora Holland). De beste kinderboot was het Hollands Carnaval van de Boerinnetjes. In de fotoreportage hieronder zie je alle winnaars. 

Volgens de organisatie was het de drukste editie van het Varend Corso ooit. Zij schat het aantal bezoekers op 550.000, waar dat er voorgaande jaren zo'n 500.000 waren. Aanvankelijk was men bang voor het warme weer, maar dat is alles meegevallen. De bezoekers, deelnemers en producten op de boten hebben zich goed gehouden.
Fotoalbum