'Leg maar een steen op je grijze bak'

Redactie 07-08-2018
Foto: stockfoto

Kelly van Tol en René Lelieveld van GemeenteBelang Westland hebben vragen gesteld over de vreemde reacties die bewoners krijgen wanneer ze bij de gemeente klagen over volle grijze bakken. "Zo zouden er tips verstrekt zijn als: 'leg je oude vleeswaren in de vriezer en doe die pas met de ophaaldag in de container', of 'leg een steen op je container, dan gaan de maden vanzelf dood.' Om dit soort reacties kunnen wij best wel lachen, maar dit is natuurlijk niet de oplossing van het probleem", schrijven Van Tol en Lelieveld.

Voor de fractie is het aanleiding voor extra vragen. Ze wil weten of het college erkent dat deze wijze van klachtenafhandeling niet correct is. Ook wil ze dat de grijze bakken de komende weken wekelijks geleegd worden, net als in omliggende gemeenten. Dat is met deze weersomstandigheden geen overbodige luxe, stelt de fractie. De aanpassing zou direct voor de komende jaren op de agenda kunnen komen te staan, wat GBW betreft.

De fractie stelde twee weken geleden al vragen over het legen van de grijze afvalcontainers. De grijze bakken worden in het buitengebied slechts maandelijks geleegd en dat is volgens GBW veel te weinig met deze temperaturen. In de dorpskernen wordt de bak nu iedere twee weken geleegd.