Toch geen uitlaatplek in Woerdblok

Redactie 09-08-2018
Foto: Stockfoto

Er komt toch geen hondenuitlaatplek in Woerdblok in Naaldwijk. Het college heeft een besluit daartoe op woensdag 7 augustus teruggetrokken na overleg met omwonenden. Eerder al hadden de fractie van VVD Westland en Westland Verstandig vragen over het plan gesteld. Zij vonden dat bewoners niet goed geïnformeerd waren over de plannen en dat het niet verstandig is om een hondenuitlaatplek aan te leggen op een plaats waar ook veel kinderen spelen.

De hondenuitlaatplek zou moeten komen op een groenstrook tussen de deelwijken Waterrijk en Zandheuvel. Het college nam het besluit daartoe op 27 februari van dit jaar naar aanleiding van een burgerinitiatief. Het college liet echter na om naast de initiatiefnemers ook andere omwonenden te betrekken en ook de publicatie op de gemeentelijke informatiepagina's was niet duidelijk genoeg. Het college geeft dat in een memo ruiterlijk toe: "Duidelijk is dat is nagelaten bewoners op een juiste manier te betrekken en belangen goed af te wegen. Om die reden hebben wij het besluit van 27 februari 2018 ingetrokken", schrijft burgemeester Agnes van Ardenne-van der Hoeven namens B en W.

Overigens vindt het college dat een uitlaatplaats en een kinderspeelplaats prima te combineren zijn. "Het komt vaker voor dat gebieden dubbel gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het strand en het Prinsenbos, die worden gebruikt voor zowel recreatie en spelen als hondenuitrenplaats", aldus Van Ardenne-van der Hoeven.

Tegen het besluit om het besluit in te trekken kan bezwaar worden gemaakt.