Benefietconcert Musica levert 12.500 euro op

Redactie 09-10-2018
Foto: Rolf van Koppen

Het maandagavond gehouden benefietconcert van de Westlandse Koorvereniging Musica ten behoeve van het Droom Je Thuis Huis heeft 12.500 euro opgebracht. In een volle Kerk De Hoeksteen te Monster hebben WKV Musica, onder leiding van Gerard Breas, samen met Marco Bakker, Jan Vayne, Hi-Five, Arthur Postma en Aarnoud de Groen een grandioos concert gegeven. De solo's van Marco Bakker en Jan Vayne waren van hoog niveau. En de inzet van het koor zorgde ervoor dat de kerk tijdens dit concert figuurlijk uit zijn voegen barste.

In het tweede deel van het concert kregen de aanwezigen de gelegenheid om met onder meer Hallelujah van Cohen, Toreador van Bizet en When the Saints vol enthousiasme mee te zingen. De aanwezige kinderen en ouders van Droom Je Thuis hebben een onvergetelijke avond beleefd.

Aan het einde van het concert is door de voorzitter van het koor - Dea de Koning - aan de voorzitter van Stichting Droom Je Thuis - Kees Quak - en Lonneke van der Meer een cheque overhandigd van 12.500 euro. Dit bedrag is mogelijk gemaakt doordat de artiesten, musici en het koor geheel belangeloos aan dit concert hebben meegewerkt. Daarnaast was de kerk gratis ter beschikking gesteld en hebben de leveranciers en sponsors ervoor gezorgd dat de kaartopbrengst geheel ten goede kon komen aan de Stichting. Het Droom Je Thuis Huis is hiermee weer een stap dichterbij gekomen.