Vakantie-activiteiten in museum

Redactie 20-10-2018
Foto: Westlands MuseumKinderen mogen een ouderwets tomatenkistje timmeren.

Tijdens de herfstvakantie organiseert het Westlands Museum een aantal activiteiten voor jong en oud. Op woensdag 24 oktober gaan de stoerste jongens en meiden (8-12 jaar) onder begeleiding een ouderwets tomatenkistje timmeren. De planken zijn al op maat gezaagd, dus de kinderen kunnen zich concentreren op het vastspijkeren van de planken en latten. Daarna mogen ze hun kist mooi versieren en mee naar huis nemen.

Aan deze activiteit zijn kosten verbonden in verband met het gebruik van de materialen (7 euro per kind). Elke deelnemer krijgt een heerlijk glaasje fris. Bovendien kunnen de kinderen na afloop nog lekker doorspelen op de familiezolder van het museum. Het kistjes timmeren start om 14.00 uur. Vooraf aanmelden kan via info@westlandsmuseum.nl.

Op vrijdag 26 oktober wordt een rondleiding verzorgd voor alle bezoekers. De rondleider geeft een overzicht van de Westlandse geschiedenis en verzorgt ook een demonstratie 'klokveilen', waar de bezoekers aan deel kunnen nemen. Tot slot bezoekt u de historische tuin van het museum. De rondleiding start om 14.00 uur. Voor kinderen is het bezoek gratis. Volwassenen betalen de normale entreeprijs, maar er zijn geen extra kosten voor deelname aan de rondleiding. Voor de rondleiding hoeft u zich niet vooraf aan te melden.

Het Westlands Museum is te vinden aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk.