Nieuwe naam voor Historische Werkgroep

Redactie 15-10-2018
Chris Batist (voorzitter HVWK) en Piet Vreugdenhil (wethouder cultuur) onthulden afgelopen zaterdag samen de nieuwe naam voor Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul.
Foto: PR

Na 45 jaar heeft de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul een nieuwe naam gekregen. Tijdens de Historische Informatiemarkt Westland ovan afgelopen zaterdag onthulde cultuurwethouder Piet Vreugdenhil de nieuwe naam: Historische Vereniging Wateringen Kwintsheul.

Voorzitter Chris Batist: "In de jaren zeventig werden overal in de streek werkgroepen opgericht om historisch onderzoek te doen. Dat doen we nog steeds, maar er is veel meer bijgekomen. Denk alleen maar aan het digitaliseren van alle foto's die we hebben en krijgen. En we zijn al ruim dertig jaar een vereniging, dat wilden we ook meer bekendmaken."

De wethouder onthulde de nieuwe naam, die verscholen zat achter de Wateringse gemeentevlag. Hij vond de naamswijziging een goede keuze: "In Westland zijn wij bevoorrecht met veel clubs die zich bezighouden met het bewaren van de lokale geschiedenis, maar ook met het vertellen van mooie verhalen uit het verleden. Ik hoop dat er ook Westlandse jongeren zich aan willen sluiten bij een van deze organisaties. Geschiedenis is namelijk een prachtige hobby. Ik wens de jarige vereniging uit Wateringen en Kwintsheul nog veel mooie historische jaren toe."