GBW: 'Tijd rijp voor overleg samengaan 'glas' en 'gras''

Redactie 17-12-2018
Foto: Google MapsDe grens tussen Westland (rood) en Midden-Delfland. In het midden het gebied aan de Herenwerf waar Kom in de Kas Westland 2019 plaatsvindt.

Het nieuws dat Kom in de Kas Westland 2019 plaatsvindt in Maasland is voor GemeenteBelang Westland aanleiding om te bekijken of Westland en Midden-Delfland alsnog samen verder kunnen gaan. Het promotionele evenement voor de glastuinbouw wordt komend jaar gehouden aan de Herenwerf in de Midden-Delflandse kern. Een gebied waarvan Pieter Hoogerbrugge van GBW vindt dat het eigenlijk bij gemeente Westland had moeten komen tijdens de gemeentelijke herindeling van ruim vijftien jaar geleden. "'Het volk' koos toen overigens in meerderheid voor de 7-0 variant, echter Maasland en Schipluiden wilden hier niet aan meewerken", schrijft Hoogerbrugge. "Een rigoureuze scheiding tussen 'Glas en Gras' werd het uitgangspunt van de grenscorrecties om te komen tot de nieuwe situatie. Waarom toen het meest futuristische 'Glas' aan de Herenwerf geen onderdeel werd van de grenscorrecties is nog altijd een raadsel."

Hoogerbrugge oppert dat dit het juiste moment is om kritisch te kijken naar de toentertijd gemaakte grenscorrecties te kijken en om terloops te verkennen of een samengaan van Westland met Midden-Delfland nu wel een mogelijkheid is. "Een mooie uitdaging voor de nieuwe burgemeester van Westland! De discussie in de afgelopen raadsvergadering over de verbetering van de N211 Wippolderlaan in Wateringen en het niet financieel kunnen of willen bijdragen aan deze verbetering door Midden-Delfland kan hierbij ook als argument worden meegenomen", aldus Hoogerbrugge.