'Tape Toy' komt naar Waterpop

Redactie 04-03-2019
Foto: Fenna JensmaKomende zomer zal Tape Toy nog veel te horen en te zien zijn.

Het gratis popfestival Waterpop staat bekend om haar eigenzinnige keuzes als het gaat om de programmering. Het Wateringse muziekfeest boekt regelmatig bands die op het punt staan om door te breken. Met Top Toy hoopt het festival dit jaar weer een veelbelovende band in huis te hebben.

Een paar weken geleden hadden ze nog de 3FM megahit met hun single 'Naive'. Ze staan al geboekt voor Paaspop, ze doen het voorprogramma van Weezer en ze waren de grote belofte van Eurosonic Noorderslag. Een band waar komende zomer zeer veel van wordt verwacht. Tape Toy! Vrolijke muziek met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen.

Naast Top Toy zijn er meer nieuwe namen bekend. Andy Frasco komt vanuit California naar Wateringen om met zijn party blues met een flinke scheut boogie het publiek te laten dansen. Op vele festivals, waaronder Lowlands hebben zij al een mooi feestje gebouwd. Electric Hollers is een nieuwe bluesrocksensatie uit Noord-Nederland. Drie jonge muzikanten vonden elkaar tijdens een bluesmasterclass en gingen meteen aan het werk om een album te maken. Live levert dat zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo's op die het publiek meeslepen naar vervlogen tijden.

De namen Channel Zero, Chackie Jam en Ten Times A Million waren al bekend gemaakt en daarmee wordt de line-up al steeds interessanter. Het kleine maar fijne festival in Wateringen is gratis toegankelijk en met hun altijd interessante line-up daarom een welkome verrassing naast de grote festivals die alleen maar duurder worden.

Waterpop vindt voor de 42e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Op zaterdag 10 augustus is er naast de veelzijdige en veelbelovende bands ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.