Zilveren erepenning voor Annemiek Koremans

Redactie 15-04-2019
Foto: WestlandMediaGroepAnnemiek Koremans kreeg de onderscheiding van burgemeester Bouke Arends.

Annemiek Koremans uit Poeldijk heeft op zaterdag 13 april de zilveren erepenning van de gemeente Westland ontvangen uit handen van burgemeester Bouke Arends. De gemeentelijke onderscheiding werd haar uitgereikt bij haar afscheid als voorzitter van Platform Gehandicapten Westland. Ze wordt opgevolgd door Pech Samwel.

Als oprichtster en voorzitter van het Platform Gehandicapten Monster in 1994, dat later Platform Gehandicapten Westland ging heten, heeft Annemiek Koremans gezorgd dat het platform een begrip in Westland is geworden. Door middel van belangenbehartiging en advisering zet zij zich in voor het creƫren van volwaardige kansen voor mensen met een handicap en een bereikbare, toegankelijke en bruikbare leef- en woonomgeving voor iedere burger in het Westland.

Naast voorzitter van het Platform Gehandicapten Westland bekleedt Koremans verschillende maatschappelijke nevenfuncties. Ze is onder meer penningmeester van de jongerenafdeling van de Zonnebloem Westland, voorzitter van de rolbus Westland en voorzitter van de cliƫntenraad Terwebloem van Pieter van Foreest.