Varend Corso van start

Redactie 04-08-2017
Foto: NvP

Het Varend Corso is van start gegaan. Vrijdag voeren de boten vanuit Honselersdijk, waar de afgelopen dagen in weer en wind de laatste hand aan de creaties werd gelegd, naar De Tuinderij in De Lier. Daar zou de officiële start van het corso plaatsvinden. Voor aankomst van de boten waren er toespraken van onder meer burgemeester Van der Tak en Lucas Vos van Royal Floraholland. Dennie Christian zong daarna zijn zomerse meezinger 'Bloemen geven kleur aan je leven'. Later vertrokken de ruim 40 boten voor hun driedaagse tocht door de regio.

Op vrijdag 4 augustus wordt vanuit De Lier gevaren naar Schipluiden, Vlaardingen en Maasland. Daar is vrijdagavond tussen 20.30 en 22.00 uur de Vlootschouw. Zaterdag is traditioneel de Westlanddag. Vanuit Honselersdijk wordt een ronde door Westland gevaren via Naaldwijk en 's-Gravenzande om rond 16.00 uur door de Nieuwe Vaart bij Poeldijk te varen richting De Uithof in Den Haag. Daarna vaart de stoet door naar Kwintsheul om dan langs de Veilingroute weer terug naar de start. Op zondag bezoekt het Corso De Lier, Schipluiden, Den Hoorn en Delft om opnieuw via het water langs de Veilingroute terug te keren.

Weten wanneer de boten waar zijn? Het Varend Corso is hier live te volgen.

De kleurrijke stoet van het Varend Corso vaart voor het 20e jaar door de Westlandse wateren. Het thema van dit jaar is 'Be happy!'


Dit kan u ook interesseren