TennisRus kansloos in Fed Cup

Redactie 12-02-2018
Foto: PR

De Nederlandse tennissters hebben het duel in de eerste ronde van de Fed Cup met de Verenigde Staten verloren. Het team met de Monsterse Arantxa Rus verloor met 1-3. Rus speelde de eerste wedstrijd tegen Venus Williams, maar was niet opgewassen tegen de 37-jarige Amerikaanse. Ze verloor in twee sets met 6-1 en 6-4. Rus was in de eerste set vrij kansloos tegen de ervaren Williams, maar in de tweede set beet de Westlandse stevig van zich af. Rus wist zelfs enkele keren een breekpunt te verzilveren, maar Williams poetste op routine haar foutjes weg en maakte het uiteindelijk overtuigend af.

Het winstpunt kwam van de dubbel van Lesley Kerkhove en Demi Schuurs, die Serena en Venus Williams versloegen. Serena Williams maakte haar officiƫle rentree nadat ze in september beviel van een dochter. Het Nederlandse koppel won met 6-2 en 6-3, maar die wedstrij had geen invloed meer op de uitslag.

Het team van captain Paul Haarhuis speelt nu in april een promotie/degradatieduel om behoud van de plek in de wereldgroep. Kopvrouw Kiki Bertens ontbrak in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten.